Contact


Asigurarile RCA sunt asigurarile prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, sunt despagubiti pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite. Soferul vinovat de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru masina sa in baza propriei polite de asigurare RCA. Achizitionarea unei asigurari RCA este foarte importanta, si in acelasi timp obligatorie, chiar si in cazul in care proprietarul autovehiculului are deja o asigurare tip CASCO

Obligativitatea de a avea o asigurare R.C.A. pentru orice autovehicol ce este condus sau tractat pe drumurile publice este prevazuta in mod explicit prin lege iar neincheierea unei polite RCA, se considera contraventice si este sanctionabila cu amenda cat si cu retinerea certificatului de inmatriculare al autovehicolului pana la prezentarea dovezii privind incheierea asigurarii.

Legislatia in vigoare privind asigurarea RCA · Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare; · Ordinul CSA nr.5/2010 pentru punerea in aplicare a Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule ( Publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr.344 din 25/05/2010) .